10 proceduri comune de stomatologie

17
feb.

Sănătatea dentară este la fel de importantă ca sănătatea generală. De aceea nu trebuie să găsim motive pentru care să nu ne prezentăm la un control stomatologic o dată la 6 luni. Teama de dentist nu mai este o scuză, mai ales că stomatologia modernă este nedureroasă și confortabilă pentru pacient. În primul rând trebuie să alegeți o clincă dentară care vă poate rezolva toate problemele dentare rapid și sigur. Iată care sunt cele mai comune intervenții pe care le realizăm în clinicile Dr. Leahu:

  1. Implanturi dentare

Majoritatea adulților se confruntă cu pierderea unuia sau mai multor dinți. Cea mai bună soluție de înlocuire a unui dinte lipsă este implantul dentar. Tratamentul cu implant dentar presupune inserarea unui șurub de titan în os, urmând ca după 4-6 luni să fie aplicat bontul și coroana dentară.

  1. Aparate dentare

Aparatul dentar este utilizat pentru problemele legate de alinierea și poziția dinților. Totuși acest tratament nu are ca scop doar îmbunătățirea aspectului fizic, ci ajută și la îmbunătățirea sănătății orale. Dinții drepți sunt mult mai ușor de curățat, astfel că riscul apariției cariilor dentare scade considerabil.

  1. Obturații

Obturațiile sau plombele, cum sunt numite popular, sunt utilizate pentru a repara dinții afectați de carii. Cariile dentare sunt cele mai comune afecțiuni dentare cu care se confruntă adulții și copiii. Tratate la timp necesită un tratament simplu și nedureros.

  1. Coroane dentare

Coroanele dentare protejează dinții afectați sau fisurați. Pentru a îmbunătăți aspectul și rezistența dintelui, acestea sunt plasate deasupra părții vizibile a dintelui. Coroanele pot fi realizate din metal sau ceramice, însă cele ceramice sunt cu siguranță mult mai estetice.

Acum datorită noilor tehnologii poți avea coroane dentare în doar o oră! Cu CEREC realizăm coroane integral ceramice direct în clinică sub privirea ta. Amprentarea este computerizată, iar restaurarea este realizată de un aparat de frezat. Dispar vizitele repetate la stomatolog și erorile umane!

  1. Tratamente de canal

Tratamentul endodontic este utilizat pentru a trata dinții afectați sau infectați, pentru care obturația nu mai este o soluție. Realizat corect, cu ajutorul microscopului, tratamentul endodontic poate salva de la extracție aproape orice dinte.

  1. Extracțiile dentare

Dinții afectați permanent trebuie extrași pentru a nu creea alte probleme. Presupune extragerea dintelui din os și se realizează cel mai des atunci când vine vorba de molarii de minte. Acești molari erup ultimii în cavitatea bucală, iar datorită poziției ce nu permite o igienizare corectă se cariază foarte repede. Uneori din cauza faptului că nu au loc să erupă pe arcadă, medicul chirurg te poate sfătui să îi extragi.

  1. Sigilări

Sigilările dentare reprezintă un strat aplicat pe suprafața dinților pentru a-i proteja. Acest strat acoperă șanțurile de pe dinți, făcându-i mult mai rezistenți la bacteriile ce duc la apariția cariilor. Întrucât molarii sunt mult mai predispuși la apariția cariilor, sigilările sunt recomandate în special pentru ei.

  1. Albirea dentară

Dinții devin mai închiși la culoare pe măsură ce îmbătrânim. Totodată, băuturile colorate precum cafeaua, vinul roșu sau ceaiul pot produce pete. Albirea dentară cu lampa Zoom este un tratament ce ajută la obținerea unui zâmbet mai strălucitor cu până la 8 nuanțe în doar 60 minute.

  1. Detartraj

Indiferent de cât  ești de atent cu igiena orală, placa și tartrul apar inevitabil. Bacteriile se dezvoltă în gura noastră de fiecare dată când mâncăm sau bem. Deși periajul și ața dentară sunt metode foarte eficiente de a scăpa de resturile alimentare, acestea nu le îndepărtează în totalitate. În timp, resturile alimentare duc la apariția tartrului. Detartrajul  este un tratament ce constă în îndepărtarea depozitului de tartru prin intermediul ultrasunetelor. Intervenția este non-invazivă și nedureroasă. Totuși sensibilitatea dinților diferă de la o persoană la alta. Este recomandat ca detartrajul să fie realizat o dată la 6 luni.

  1. Fațete dentare

Pentru cei care nu sunt mulțumiți de zâmbetul lor și doresc să schimbe ceva rapid, soluția sunt fațetele dentare. Fațetele dentare reprezintă un înveliș subțire din porțelan, realizat special pentru fiecare pacient,  care se plasează pe suprafața dintelui pentru a îmbunătăți aspectul estetic sau pentru a proteja dintele.

Leave a Comment