Când și de ce trebuie să înlocuim lucările dentare vechi

03
nov.

Majoritatea dintre noi a fost la un moment dat la medicul dentist pentru un tratament sau o lucrare dentară. Indiferent că ne referim la un implant, o punte dentară, o proteză sau doar o plombă, fiecare dintre noi a simțit sentimentul de mulțumire față de propria persoană când a făcut ceva pentru sănătatea sa. Dantura este mai frumoasă, mușcătura este mai bună, iar încrederea în sine este redobândită, la fel și viața socială.

Odată rezolvate problemele de dinți, suntem mai fericiți și zâmbim mai des. Cu toate acestea, după o perioadă îndelungată de până la 10 ani, deși respectăm cu strictețe regulile de igienă orală, aspectul lucrărilor se degradează, devenind inestetice. Vom întâmpina dificultăți atunci când mestecăm și durerile de maxilar, indiferent că sunt de o intensitate mai mică sau mai mari, nu vor ezita să apară.

Pentru că trăim într-o lume agitată în care nu avem timp de nimic și a te ocupa de propria persoană devine un lux pe care aproape că nu ni-l permitem, alegem să amânăm momentul în care schimbăm lucrările. Poate mâine, poate săptămâna următoare, luna viitoare sau anul viitor sau mai bine după ce termină copilul facultatea. Toate acestea sunt scuze obișnuite pe care ajungem să ni le spunem, uneori din confort, uneori din lipsa banilor sau a timpului sau pentru simplul fapt că nu cosiderăm sănătatea dinților noștri o prioritate.

Consecințele neînlocuirii lucărilor dentare vechi sunt însă grave, de la dureri locale, până la pierderea dinților și pierderi osoase. De asemenea, apar probleme de masticație. Nu vom mai putea mânca alimente tari, ceea ce poate provoca apariția unor boli gastro-intestinale. Mai mult decât atât, dinții rămași vor fi suprasolicitați, ceea ce favorizează migrarea acestora. Cu cât amânăm mai mult punerea unei lucrări dentare ori înlocuirea ei, cu atât aceasta devine mai greu de înlocuit iar riscurile unor complicații sunt mai mari.

Pacienții trebuie să înțeleagă faptul că indiferent de calitatea lucărilor, ele se vor uza în timp. Chiar dacă respectăm regulile de igienă orală, la o perioadă de aproximativ 10 ani, acestea trebuie înlocuite. Plombele au o durată de viață de la 8 la 15 ani. Motivele pentru care acestea pot cădea sunt diverse: scrâșnitul din dinți, obturație prea mare, salivație abundentă sau fotopolimerizarea insuficientă.

Clinicile dentare Dr. Leahu oferă pacienților tot suportul de care aceștia au nevoie. Alături de cei mai buni specialiști în domeniu și cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, dorim să le oferim tuturor celor care ne calcă pragul o experiență frumoasă și tratamente de cea mai bună calitate, rapide și fără durere.

Leave a Comment