Ce este tehnologia CEREC și cum funcționează

Tehnologia CEREC este una dintre cele mai revoluționare tehnologii care pot exista într-o clinică stomatologică cu ajutorul căreia se elimină mai multe etape tradiționale ale restaurării dentare. Astfel, pacientul nu mai are nevoie de amprentă, de lucrări provizorii sau de tehnicieni. Și în plus, pacientul economisește foarte mult timp.

Cum funcționează CEREC 3D CAD/CAM?

Un computer dotat cu o camera specială intraorală înregistrează amprenta digitală a segmentului în care va fi efectuată restaurarea. Imaginea astfel capturată este transferată pe ecranul computerului şi va oferii medicului dentist o vedere tridimensională a zonei restaurate.

Cu ajutorul softului, medicul protetician realizează un design precis al restaurării dentare. Salvează informaţia şi o transmite către un sistem computerizat de frezaj. Apoi, medicul va determina în cabinet culoarea dintelui ce va fi restaurat şi va alege un cub ceramic prefabricat corespunzător situaţiei. Estetică depinde de materialul ales, de aceea la Clinciile dr Leahu lucrăm cu cele mai bune materiale. Din acest cub ceramic ia naştere în doar câteva minute coroana dentară.

Datorită materialului ceramic de cea mai înaltă calitate şi a transparenţei sale, aceste coroane și fațete dentare sunt aproape imposibil de deosebit de dintele natural. Mai mult, au avantajul de a elimina eventualele reacţii alergice datorită materialului biocompatibil, foarte asemănător smalţului.

Rezistenţă şi durabilitatea reconstrucţiilor CEREC este superioară obturaţiilor compozite

Vrei sa afli mai multe? Contacteaza-ne!

    Declar că am peste 16 ani și am luat la cunoștință despre politica de confidențialitate.