Doneaza 2%

Alătură-te eforturilor noastre de a aduce sănătatea pe primul loc! Redirecționeză 2 % din impozitul pe venit către AEMD .

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație), conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a impozitului pe venit pe care tu îl achiți statului. Poți direcționa cei 2 % către orice entitate dorești.

Alege către cine vrei să meargă cei 2% din impozitul tău pe venit!

Iată ce trebuie să faci

1. Descarcă formularul precompletat cu datele asociației

* Daca ai venituri doar din salarii, descarca Declaratia 230.
* Daca ai venituri din mai multe surse, descarca Declaratia 200.

2. Completeaza-l cu datele tale si semneaza-l.

Dacă îl descarci direct de pe site-ul ANAF, completează și datele asociației:
* Denumire entitate: Asociația Europeană de Medicină Dentară Dr. Leahu
* Cod de identificare fiscala: 36041265
* Cont (IBAN) bancar: RO20 BREL 0002 0009 5443 0100

3. Trimite declaratia prin posta

Trimiteți prin poștă declarațiile administrației financiare de la domiciliul dvs, ca scrisoare recomandată (confirmare de primire) sau depuneți-o chiar dvs DIRECT la registratura organului fiscal .

Cum sunt folositi acesti bani:

De multe ori persoanele cu venituri medii și sub medie trebuie să aleagă între cumpărarea de alimente și vizita la medic. De cele mai multe ori, vizita la medical dentist este făcută în cazul de urgente extreme sau nici măcar atunci și nu întotdeauna este vorba despre lipsa de educatie cât despre lipsa veniturilor.

Ajuta-ne să ajutam! AEMD deschide o clinica socială în care persoanele defavorizate vor avea acces la servicii stomatologice și screening specific (analize sange gen hepatita, SIDA, etc) cu acces gratuit sau coplata în funcție de venituri.

Problemele apărute prin neglijarea sănătății orale ne afectează chiar și viata socială, ajungându-se nu de puține ori la greutăți în sustinerea/gasirea unui loc de muncă care să asigure traiul cel de toate zilele sau introvertirea/marginalizarea persoanei afectate.

Dacă și pentru cei mai fericiti dintre noi vizita la medicul stomatolog este un efort financiar însemnat, pentru cei cu care viața nu a fost așa darnică și care trebuie să-și drămuiască fiecare bănuț pentru hrana zilnică este cu atât mai greu.

Tocmai de aceea, AEMD are misiunea de a facilita accesul la serviciile stomatologice prin dărâmarea barierelor psihologice, prin educație sau prin înființarea acestei clinici sociale.