Cum puteți detecta cancerul oral în doar două minute?

Când vine vorba de tehnologie în stomatologie, VELscope poate ocupa cu siguranță un loc fruntaș.

Cu ajutorul lui Velscope, cancerul oral, o boală care afectează mai mult de 450.000 de oameni în fiecare an în întreaga lume, poate fi detectat în doar două minute.

Specialiștii au inventat un dispozitiv care poate detecta celulele canceroase în doar câteva minute. Singurul dispozitiv din România, aprobat de Health Canada și Organizația Mondială a Sănătății pentru detectarea cancerului oral, se numește Velscope. Acesta poate detecta atât prezența cancerului, cât și a precancerului.

Testul se efectuează în cabinetul stomatologic și durează 2 minute: dispozitivul emite o lumină albastră, care este capabilă să facă diferența între țesuturile sănătoase și bolnave. Peste 95% din persoanele care suferă de cancer oral dezvoltă o tumoare numită carcinom scuamos pe suprafața obrajilor, a limbii, a gingiilor sau a palatinei.

Cel mai adesea, acest tip de cancer se dezvoltă la bărbați în vârstă de 55-65 de ani și femei cu vârsta cuprinsă între 50-75 de ani. În ceea ce privește cancerul oral, de obicei, simptomele apar în etape mai avansate.

Detectată devreme, rata de supraviețuire în cazul cancerului oral este de 80-90%. Concret, șansele de supraviețuire în cazurile de cancer oral detectate în stadiile incipiente de dezvoltare (etapele 0, 1 și 2) sunt de aproximativ 70%. În etapele 3 și 4 acestea sunt reduse la aproximativ 40%.

Vrei sa afli mai multe? Contacteaza-ne!

    Declar că am peste 16 ani și am luat la cunoștință despre politica de confidențialitate.