Sectiunea Campanii de preventie

11
sept.

Stomatologia este acea ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor cavității bucale (mai ales ale dinților) și profilaxia acestora . Tratamentele de stomatologie generală sunt variate, de la tratarea unor carii până la refacerea totală a dinților. Cu ocazia primei vizite în clinica stomatologică, pacientul este preluat de un medic dentist și, în funcție de nevoile sale, poate fi redirecționat către medici stomatologi de alte specializări. Printe cele mai întâlnite intervenții se numără:

  1. Metode de prevenție (Detartraj cu ultrasunete și Periaj Profesional)
  2. Tratamentul complet și complex al cariilor și durerilor dentare.

Ce este detartrajul cu ultrasunete? Detartrajul cu ultrasunete, o masură de prevenție eficientă, este o inovație care a revoluționat îndepărtarea plăcii bacteriene, fără să lezeze gingiile sau limba. În doar 30 de minute, acest detartraj îndepartează complet tartrul de pe dinți și de sub gingii, depozitele bacteriene. Beneficiile detartrjualui cu ultrasunete:

  • Procedura este mult mai sigură, rapidă și ușor de tolerat de pacienți, datorită traumatismului cu mult redus față de detartrajul tradițional, inclusiv de cei care suferă de hemofilie sau parodontită.
  • Nu afectează structura dintelui, așa cum se întâmplă în cazul detartrajul manual
  • Este eficient în înlăturarea petelor de pe dinți, provocate de cafea, ceai sau de fumat
  • Nu se utilizează substanțe chimice care să deterioreze dintele sau gingia.

Igiena dentară se completează prin periajul profesional, necesar pentru a netezi suprafețele și pentru a îndepărta complet eventualele reziduuri ale plăcii bacteriane. Acest periaj este complet lipsit de durere, nu necesită mai mult de o sedință de tratament și îți oferă o senzație de prospețime de lungă durată.

Tratamentul complet și complex al cariilor și durerilor dentare

Plomba reprezintă tratamentul cel mai des folosit pentru a repara fracturi ale dintelui, cariile dentare sau alte daune produse la suprafața dinților. Materialele de obturație folosite sunt variate. Medicul stomatolog va alege împreună cu pacientul cea mai bună soluție de obturație în funcție de dimensiunea spațiului de restaurare, estetică, durabilitatea materialelor de obturație.

Cum se fac obturațiile: Dinții cariați sunt pregătiti pentru realizarea obturației. Caria este îndepărtată, în acest fel se curăța zona de bacterii. Izolarea dintelui afectat se face cu o digă. Materialul de obturație îmbracă dintele, care este mai apoi întărit cu ajutorul unei lumini laser speciale cu efect de vindecare imediată.

Leave a Comment