Cât costă un implant dentar?

01
mai

După cum bine știți stomatologia privată a căpătat un avânt foarte mare, reducând-o aproape la tăcere pe cea de stat. Astfel, pe piață există multe variante pentru pacient, de la cabinetele de la colțul blocului, până la clinici ce oferă servicii integrate. Astfel, apar și variații de prețuri. În acest context, prima întrebare a pacienților este „Cât costă un implant dentar?”. Pentru a putea înțelege exact costul este necesar să înțelegem că există mai mulți factori implicați.

În primul rând trebuie să ne uităm la ce fel de servicii dorim să apelăm. Desigur, faptul că dorim să mergem la un simplu cabinet nu este nicio problemă, însă atunci când ne dorim cu adevărat un tratament complet și complex trebuie să apelăm la o echipă de specialiști. O clinică stomatologică cu servicii integrate este cea mai bună soluție. Aici fiecare medic este specializat pe o altă ramură a stomatologiei, iar problemele dentare sunt tratate utilizând cele mai moderne tehnologii. De aici apare în primul rând diferența de preț.

În al doilea rând trebuie să vorbim despre calitatea materialelor utilizate. Un implant dentar realizat din titan de calitate, în spatele căruia stau ani de cercetare vine bineînțeles la un preț mai ridicat față de unul mai puțin calitativ, care nu oferă rezultatele dorite pe termen lung.

Să nu uităm faptul că pentru acest tip de intervenție trebuie să apelăm la un medic specializat în implantologie, pentru a ne asigura de un tratament corect și un rezultat excelent.

Cum calculăm prețul final al unui implant dentar?

„În calculul prețului trebuie ținut cont de următoarele costuri: prețul implantului efectiv, costurile anexe intervenției chirurgicale (câmpuri sterile, lichid steril de răcire, lubrifianți sterili, etc.), amortizarea echipamentelor specifice (unit dentar, fiziodispenser, piesa unghi cu reducție, freze, etc. dintre care unele au indicații specifice de exemplu nici o freză nu trebuie folosită la mai mult de un număr de implante stabilit de fabricant, deoarece tocirea acesteia determina încălzirea osului în timpul procedurii, cu consecințe negative asupra viitorului implant), regia sălii de operație, manopera chirurgului și a personalului specializat. Nu se poate calcula prețul unui implant dentar fără a se ține cont de aceste costuri conectate, de aceea costul unui implant este încă destul de ridicat fiind cuprins între 300 și 2000 Euro/implant în funcție de marca implantului folosit și de calitatea celorlalte materiale incluse.”

Dr. Vlad Naicu

 

Sănătate nu are preț, tocmai de aceea atunci când alegem să investim în sănătatea noastră trebuie să fim siguri că alegerea pe care o facem este cea mai bună. Iar promisiunea unui preț mic poate fi de cele mai multe ori doar o iluzie a unei sănătăți aparente.