La ce riscuri esti expus cand apelezi la un implant dentar?

24
apr.

Dincolo de orice indoiala, implantul dentar reprezinta cea mai buna optiune disponibila pentru inlocuirea dintilor lipsa. Cand vorbim de rezistenta, stabilitatea si estetica unui implant dentar, nu exista alta alternativa care sa concureze cu acesta. Indiferent daca iti lipseste un singur dinte sau daca vrei sa inlocuiesti mai multi dinti, cu ajutorul implantului dentar vei reusi sa iti atingi scopul si sa ai o dantura frumoasa si functionala.

Desi implantul dentar ofera pacientilor o multitudine de beneficii, plasarea lui se face printr-o procedura chirurgicala. Ca orice alta procedura de acest gen, exista si potentiale riscuri sau efecte secundare care pot aparea. De aceea, este foarte important sa alegi o clinica stomatologica precum Clinicile Dr Leahu, unde se folosesc cele mai bune materiale si unde medicii sunt specialisti in implantologie. Astfel, ei pot reduce considerabil eventualele riscuri si efecte secundare care pot aparea pe parcurs.

Pacientii care doresc sa apeleze la un implant dentar trebuie sa ceara sfatul unui medic dentist specialist, care sa ii informeze cu privire la aceasta procedura si care sa le raspunda la toate intrebarile. La Clinicile Dr Leahu, ne dorim sa informam pacientii cu privire la procedura de introducere a implantului dentar si la ce presupune aceasta, inclusiv cu privire la potentialele riscuri, pentru a putea lua o hotarare in cunostinta de cauza.

Desigur, dupa discutiile purtate cu medicul dentist, majoritatea pacientilor decid sa apeleze la implantul dentar, deoarece riscurile sunt foarte mici in comparatie cu beneficiile de care pot avea parte.

Care sunt posibilele riscuri la care poti fi expus cand apelezi la implantul dentar?

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca exista o diferenta majora intre efectele secundare, relativ frecvente si temporare si complicatiile, care sunt ceva mai grave si care, din fericire, sunt foarte rare.

Complicatiile ceva mai grave care pot aparea sunt: esecul implantului, problemele sinusale si afectarea nervilor. De obicei, ele apar fie atunci cand implantul dentar este realizat de catre o persoana care nu are suficienta experienta, fie cand pacientul apeleaza la o clinica stomatologica indoielnica sau cand nu respecta regulile post-operatorii indicate de medic.

La Clinicile Dr Leahu, rata de succes a interventiilor cu implant dentar este de 100 %. Monitorizam cu atentie pacientii pentru a ne asigura ca reprezinta candidatii potriviti pentru aceasta procedura si realizam cu meticulozitate interventiile chirurgicale, folosind cele mai avansate tehnologii din domeniul stomatologiei.

Printre efectele secundare pe care le poti resimti in urma unei interventii chirurgicale de plasare a unui implant dentar se numara:

– sangerare la locul implantului: dupa operatie, se pot produce unele sangerari minore, care pot continua pana la 48 de ore de la interventie.

– disconfort sau durere usoara pana la moderata: ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, vei simti un anumit grad de disconfort sau durere, dar stai fara grija, deoarece medicul dentist iti va prescrie remedii care te vor ajuta sa tii durerea sub control.

– aparitia unor vanatai: dupa o astfel de interventie, este posibil sa observi aparitia unor vanatai pe fata in dreptul locului unde s-a intervenit si probabil o mica decolorare a gingiilor. Aceste semne vor disparea in cateva zile de la interventie.

– umflarea fetei in locul interventiei si/ sau a gingiei: la fel ca in cazul vanatailor, umflaturile vor disparea in cateva zile de la interventie. Pentru a grabi procesul, aplica o punga cu gheata pe fata.

– aparitia unei infectii: acest efect secundar apare in special atunci cand pacientii nu urmeaza instructiunile post-operatorii sau nu iau la timpul potrivit medicamentele prescrise.

Succesul unui implant dentar tine atat de procedura chirurgicala, cat si de grija pe care pacientul o are de dantura sa. Atata timp cat ai grija sa urmezi toate instructiunile post-operatorii furnizate de medicii de la Clinicile Dr Leahu, toate reactiile adverse pe care le poti resimti ar trebui sa treaca in prima saptamana de la data procedurii.

Leave a Comment