Tipuri de aparate dentare

10
mai

Puține persoane au norocul să se nască cu dinți perfecți, însă dacă nu ești mulțumit de zâmbetul tău poți apela oricând la un tratament ortodontic. Cu toate că mulți cred că aparatul dentar este doar pentru copii, acest tip de tratament este indicat la orice vârstă. Mai mult, dinții drepți nu înseamnă doar un zâmbet frumos, ci țin și de sănătatea orală. Dinții drepți sunt mai ușor de curățat și asigură o ocluzie corectă.

În funcție de nevoile fiecărei persoane există mai multe tipuri de aparate dentare. Doar mergând la un consult de specialitate vei știi cu exactitate care este cel mai potrivit pentru tine.

Aparate metalice

Aparatele tradiționale au evoluat de-a lungul timpului, fiind mult mai ușoare și estetice față de trecut. Sunt realizate din oțel inoxidabil , iar brackeții sunt atașati separat pe fiecare dinte utilizând un ciment special. Brackeții sunt legați între ei prin intermediul unui arc, care creează presiune și pune dinții în mișcare. Arcul este legat de brackeți utilizând elastice pe care medicul ortodont le schimbă la fiecare control periodic.

Aparatul dentar Safir

Acest tip de aparat este asemănător celui tradițional, însă brackeții sunt realizați din cristale de safir, ceea ce îl face aproape invizibil. Acest tip de aparat este ideal pentru adulți, întrucât oferă un aspect plăcut. În plus, este uşor de purtat, confortabil şi îţi asigură rezultate foarte bune la sfârșitul perioadei de tratament. Un alt avantaj al aparatului Safir este acela că boala parodontală, dar şi slăbirea dinților crescuți strâmb, nu se colorează și nu acumulează resturi bacteriene, datorită uniformităţii suprafeței din care este confecționat.

Aparatul dentar invizibil Invisalign

Invisalign este o metodă modernă şi invizibilă de rezolvare a malpoziţiilor (dinţi strâmbi, înghesuiri sau breşe dentare), o alternativă la aparatele dentare cu brackets şi sârme. Acesta arată ca o gutieră, este realizat personalizat conform amprentei dentare și este invizibil. Invisalign este extrem de confortabil, detașabil și ușor de igienizat. Tratamentul cu Invisalign este destinat pacienților de peste 12 ani, care au toți dinții erupți.

Aparatul Incognito

Incognito este aparatul dentar de ultimă generaţie, care asigură rezultate rapide şi durabile în rezolvarea oricărui tip de malocluzii (aliniere proastă a dinților și/sau o relație anormală între dinții celor două arcade dentare ) şi malpoziţii (dinţi strâmbi, înghesuiri sau breşe dentare). Spre deosebire de aparatele dentare convenționale, Incognito este discret, invizibil din exterior (fixat pe suprafața interioară a dinților). Realizat din aliaj de aur este extrem de discret, confortabil și ușor de igienizat, iar datorită amprentării computerizate Cad/Cam, brackeții se potrivesc perfect pe suprafața dinților.

Aparatul autoligaturant Damon

Primul și cel mai important avantaj pe care îl oferă acest sistem de aparate dentare este posibilitatea rezolvării oricărei anomalii dentomaxilare la orice vârstă, fără extracții dentare. Această posibilitate vine din capacitatea acestor aparate dentare de a stimula procesele de creștere osoasă prin intermediul dinților. Forțele dezvoltate de arcuri, prin intermediul brackeților, se transmit dinților, iar în ultimă instanță, oaselor, responsabile de îndreptarea acestora. Durata tratamentului este scurtată, iar controalele periodice necesare sunt mult mai rare decât în cazul celorlalt aparate.

Cu toate că tratamentul ortodontic poate fi efectuat la orice vârstă, însă cu cât este efectuat mai repede, cu atât probleme pot fi rezolvate mai repede și mai ușor.

În clinicile Dr. Leahu găsești medici specializați în ortodonție și toate tipurile de aparate dentare.

Leave a Comment