DONEAZĂ SÂNGE! DONEAZĂ VIAȚĂ!

10
ian.

Medicii, asistentele și foștii pacienti ai Clinicilor Dr. Leahu se reunesc într-o campanie de donare de sânge pentru spitalele bucureștene. Sub sloganul DONEAZĂ SÂNGE! DONEAZĂ VIAȚĂ! vrem să tragem un semnal de alarmă asupra nevoii de sânge din unităţile sanitare.
Câteodată viața atârnă doar de un fir de par. Uneori, acest fir poate însemna cațiva mililitri de sânge de care ai nevoie pentru a supraviețui. Din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei oameni. Oferim consultații stomatologice gratuite tuturor participanților campaniei.

Cine poate dona sânge?

Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană.

Pentru a deveni donator de sange trebuie să îndepliniți următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

-greutate peste 50Kg

-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut

-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg

-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale

-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală

-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării

-să nu fiți sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

-Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.
Centrul de Transfuzie Sanguină sprijină demersul nostru și va trimite marți, 21 februarie 2017 la Centrul de Excelență în Implantologie Dr. Leahu din incinta Rin Grand Hotel Vitan o echipă mobilă.

Pentru înscrieri așteptăm mailurile dumneavoastră la adresa andreea.mosoiu@drleahu.ro sau telefonic la 0748 113 433. Oferim consultații stomatologice gratuite tuturor participanților campaniei.

Veniți alături de noi! DONEAZĂ SÂNGE! DONEAZĂ VIAȚĂ!

Leave a Comment