Oferă un zâmbet sănătos viitoarelor generații

28
sept.

Campanie de prevenție în școli și grădinițe continuă și anul acesta, alături de echipa clinicilor dentare Dr. Leahu!

Este o dimineață răcoroasă, dar frumoasă, de început de toamnă. Astăzi, colegele noastre dr. Asma Năstase și dr. Eliza Stan au pășit în Școala Generală nr 46, la doar o stație de Piața Iancului. Au fost întâmpinate cu zâmbete multe, căldură și urechile ciulite ale prichindeilor care nu știau ce se va întâmpla. Ochii mari le urmăreau fiecare gest și fiecare mișcare. “Doamnele acestea ne spun despre dinți!” se gândeau ei. Cu toate acestea, atmosfera nu era deloc una apăsătoare, relaxarea și bunăstarea pluteau în aer.

Cincizeci și șase de copii din clasa întâi urmau să primească cele mai bune sfaturi în legătură cu îngrijirea danturii.

În prima parte, cei mici au aflat mai multe despre igienta orală cu ajutorul unei prezentări profesioniste de care erau mai mult decât uimiți. Pozele erau frumoase și vorbeau de la sine, ajutându-i să înțeleagă mai multe. Pesemne că, cele două doctorițe fiind mămici la rândul lor, au explicat cu răbdare, întocmai ca propriului copil – doar au experiență! Prichindeii au participat vitejește la testul de atenție pe care cele două doctorițe l-au sugerat, demonstrând că au fost foarte atenți la tot ceea ce au văzut și au auzit . Au răspuns corect și erau nerăbdători să spună ceea ce au învățat.

Ulterior, cei mici au primit buline de care au fost foarte încântați și pentru care voiau să coopereze din ce în ce mai mult – buline de bună purtare.

Au învățat cum să prevină căriuțele, în ce constă igiena dentară și care e alimentația corectă pentru un zâmbet frumos.

Frumoși șă zâmbitori, ridicau mâna entuziasmați să răspună la întrebările pe care colegele noastre le puneau. Toți au fost atenți, toți au fost uimiți și toți își doreau o dantură cât mai frumoasă.

Momentul în care orice timiditate a dispărut iar rușinea a fost acaparată de curiozitate a reprezentat momentul în care cei mici au arătat o iscusință ieșită din comun. Au înțeles foarte ușor care este tehnică de curățare corectă a dinților și au simțim nevoia să arate că au învățat. Asta e ceea ce ne încântă – când în urma acțiunilor noastre, cei mici sunt motivați să învețe și să încerce, fără a fi presați!

Dințișorii le-au folos colorați – roșu pentru fetițe și albastru pentru băieței, s-au oferit diplome pentru cele două clase, iar zâmbetele au fost cât se poate de mari și sincere, fiind o activitate de care aceștia au profitat la maximum.

Surpriza cea mare a fost când o fetița s-a hotărât să deseneze ceva pentru doamnele doctorițe…

Ziua s-a terminat frumos, cu copii mulțumiți și o stare de bine, iar cele două doctorițe ale clinicilor dentare Dr. Leahu s-au încărcat cu energie pozitivă și așteaptă cu nerăbdare și următoarele campanii. Le mulțumim doamnelor doctorițe Eliza Stan și Asma Năstase pentru energia și devotamentul de care au dat parte, pentru implicare și clipele de neuitat pe care ni le-au oferit – de a face copiii fericiți!

Leave a Comment