5 intervenții comune de chirurgie orală

05
ian.

Chirurgia orală este o parte foarte importantă a stomatologiei și uneori este absolut necesară. Deși pare ceva complicat, chirurgia orală este utilizată și în tratamentul unor proceduri minore cum este extracția unui molar. Iată care sunt cele mai comune proceduri de chirurgie orală.

  1. Extracția măselei de minte

Molarii de minte sunt al treilea și ultimul set de dinți care apar pe arcadă. De cele mai multe ori acești molari creează mari bătăi de cap din cauza faptului că nu au destul loc să erupă. Astfel poziția lor nu este corectă sau rămân blocați între gingie și os. În cazul în care molarul nu erupe, apar durerea și inflamația și poate fi afectată poziția celorlalți dinți. Așadar, medicul dentist poate recomanda extracția.

  1. Implantul dentar

Implantul dentar este o soluție în cazul pierderii dinților cauza unui accident sau a infecției. De asemenea poate fi o alternativă pentru punțile sau protezele dentare.  Implantul este o rădăcină artificială, reprezentată printr-un șurub de titan, introdus în os pe cale chirurgicală, urmând să fie suportul pentru lucrarea protetică. Candidații pentru această intervenție trebuie să aibă un volum suficient de os și să mențină o igienă orală corectă pentru o durată cât mai lungă a implantului.

  1. Poziționarea corectă a protezelor dentare

În unele cazuri proteza dentară nu se potrivește perfect din cauza suprafeței neregulate a osului. Specialistul în chirurgie orală poate rezolva această problemă, oferind o soluție persoanelor care doresc să poarte o proteză dentară o perioadă îndelungată. După un timp, osul se poate retrage, astfel proteza nu se va mai potrivi perfect din nou. Medicul poate opta pentru o intervenție de adiție osoasă pentru a nivela osul.

  1. Adiția osoasă

În timp, din cauza dinților lipsă osul începe să se retragă. În această situație, majoritate pacienților nu este eligibilă intervenției de inserare a unui implant dentar. Din fericire există posibilitatea de a regenera osul  sau de a adăuga, prin intervenția de adiție osoasă.

  1. Sinus lift

Operația de sinus lift adaugă os în maxilar, în zona molarilor și premolarilor. Osul este adăugat între maxilar și sinusurile maxilare, care se află de o parte și de alta a nasului. Pentru a face loc noului os, membrana sinusului este mutată mai sus. Această procedură este efectuată de un specialist în chirurgie orală și a devenit o intervenție obișnuită pe măsură ce tot mai mulți pacienți au devenit interesați de implanturi dentare.

Chirurgia orală te scapă de problemele provocate de molarii de minte, dar ajută și la crearea unui baze pentru restaurarea zâmbetului prin implanturi dentare.

Leave a Comment