Ce să alegi atunci când ai un dinte lipsă: implantul dentar

15
ian.

Vremurile s-au schimbat iar oamenii devin din ce în ce mai preocupați de aspectul fizic. Pentru că dantura reprezintă locul în care interlocutorul își îndreaptă privirea în timpul unei conversații, prioritățile se schimbă și pacienții aleg să vină mai des la medicul dentist.

Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru lipsa dinților – în special pentru că au atât un rol funcțional, cât și unul estetic, dar și pentru că au o durată mare de viață.

„Implantul dentar este un șurub realizat din titan care este gândit să intre în osul maxilar, astfel încât să poată susține un dinte. După inserarea în os, așteptăm între 4 și 6 luni pentru producerea osteointegrării. După această perioadă, inserăm un bont protetic. Ulterior urmează coroana care poate fi metalo-ceramică sau din zirconiu”, spune Dr. Ionuț Leahu.

Cu ajutorul unui implant dentar, pacientul va putea să mănânce din nou ce își dorește. Alunele, nucile sau chiar pâinea prăjită – care poate pentru noi sunt banale – pot fi introduse din nou în alimentație. De asemenea, completarea dinților lipsă îi va da încrederea de a zâmbi din nou și va putea vorbi, fără a se simți constrâns de situația în care i s-ar putea expune problemele dentare. Un pacient cu dinți sănătoși este un pacient fericit, sociabil și activ.

Gradul de disconfort post-vindecare variază în funcție de cât de complicată este intervenția și de modul în care organismul răspunde la o astfel de procedură. Implantologul va prescrie un set de medicamente pentru a reduce eventualele mici neplăceri și inflamația. „Privim fiecare caz drept unul unic, particular și îl analizăm în ansamblu. Avem experiență în cazurile de implant multiplu, de lucrări complexe, pe care reușim să le controlăm foarte bine”, ne asigură Dr. Ionuț Leahu

Viața pacientului se va îmbunătăți atât din punct de vedere estetic, cât și al sănătății. Dinții săi vor fi protejați, costurile sunt avantajoase iar protezele dentare mobile cu adeziv sunt scoase din calcul.

„Oamenii pun pe ultimul loc sănătatea dentară. De aici pot pleca numeroase alte probleme. Motivațiile sunt variate. Lipsa de timp, de bani… Unii spun că trebuie să ai un venit peste medie pentru a merge la dentist. Total neadevărat! Sunt probleme care pot fi rezolvate cu bani puțini, atâta timp cât nu se agravează. E drept, o intervenție ajunge să coste foarte mult dintr-o lipsă de prevenție. Noi suntem învățați să tratăm atunci când doare. Dacă oamenii ar merge la timp la dentist, costurile ar fi mult mai reduse”, ne spune Dr. Ionuț Leahu..

Vă așteptăm în oricare din Clinicile dentare Dr. Leahu la un control! Pentru programări ne puteți suna la numărul de telefon 0374 475 555!

Leave a Comment