Coroanele NuSmile pentru copii

17
mart.

Coroanele NuSmile ZR sunt urmatoarea generație în tehnologia de restaurare pediatrică, reprezentând echilibrul perfect al artei și științei. Oferă o estetică de natură superioară, replicare, durabilitate și plasarea ușoară.

Coroanele NuSmile sunt tratamentul de elecție pentru: 1. Dinți fracturați ce nu pot fi restaurați prin simple obturații din cauza lipsei de țesut. 2. Dinți cu distrucție coronară masivă datorită cariei dentare. În multe cazuri, cariile dinților temporari pot deveni atât de mari încât cu plombele simple nu se pot restaura corect. Coroana dentară va menține dintele și rădăcina intactă până are loc pierdere normala a dintelui.3. Caria de biberon/caria rampantă lăsată netratată poate conduce la complicații serioase în erupția dinților definitivi.4. Dinți cu anomalii dentare de structură, ce sunt un deficit de dezvoltare al dintelui în sine sau a țesuturilor dure: smalț și dentină. În funcție de gravitate, ele se pot prezenta ca niște pete albicioase pe suprafața dentară sau în cazurile cele mai severe până la expunea directă a dentinei. Coroanele dentare NuSmile sunt ușor de folosit, vin în șase sau șapte dimensiuni diferite pentru fiecare dinte și sunt livrate în kit-uri. Pentru a plasa coroanele, caria se îndepartează și se alege dimensiunea corespunzătoare a coroanei, apoi este încercată pe dintele preparat. În cazul în care coroana nu se potrivește, fie o altă dimensiune este încercată, fie se reduce din dinte până ce coroana este așezată în mod pasiv pe preparat.

Avantajul incontestabil al zirconiului este pe de o parte biocompatibilitatea totală cu structurile dentare și a gingiilor. Pe de altă parte, acesta imită translucența naturală a dintelui, lasă lumina să pătrundă prin el și astfel “dintele pus” pare atât de natural, încât uneori este dificil și pentru medici să identifice lucrarea realizată. Mai mult decât atât, oxidul de zirconiu din coroane nu va crăpa ca în cazul coroanelor din oțel inoxidabil și nici nu se vor decolora sau descompune în timp, cum ar fi coroanele de benzi de rășină sau obturațiile.

Principalele excepții sunt atunci când pacientul are dinți în mod semnificativ aglomerat, sau atunci când există foarte puțină structură de dinte rămas. De asemenea, costul poate fi un factor de descurajare pentru unii părinți.

 

Autor: Asma Năstase

Leave a Comment