Tratamentul bolii parodontale cu laser

03
apr.

Laserul este o tehnologie moderna, care a revolutionat multe industrii, inclusiv pe cea stomatologica. Desi se afla la inceput, rezultatele sunt promitatoare, mai ales pentru pacientii care sufera de boala parodontala.

Din pacate, conform studiilor noastre, peste 90% dintre romani sufera de boala parodontala, numita in popor “boala dintilor frumosi”, care are ca rezultat pierderea acestora. Acum este disponibil un laser de ultima generatie, al carui scop este tratarea afectiunilor parodontale intr-un mod mult mai eficient si mai putin dureros.

Laserul dioda reprezinta o solutie moderna de realizare a tratamentelor in cazul bolii parodontale. Cu ajutorul acestei tehnologii se poate efectua o decontaminare eficienta a pungilor parodontale, stimularea refacerii gingiei si reconturarea atraumatica a marginii gingivale. Laserul reprezinta o solutie minim invaziva pentru chirugia parodontala, creand conditiile biologice de reatasare a gingiei pe dinte.

Energia laserului inlatura microbii si tesuturile alterate, stimuleaza vindecarea, reduce suferinta postoperatorie si necesitatea de administrare a antibioticelor. Tratamentul cu laser poate completa terapia in boala parodontala clasica in etapele initiale si reprezinta o alternativa de succes in etapele chirurgicale si de biostimulare. Netratata la timp, boala parodontala duce la pierderea dintilor. Nu astepta pana este prea tarziu.

Leave a Comment