Extracțiile dentare

07
feb.

Cu toate că dinții permanenți ar trebui să ne țină o viață întreagă, în unele cazuri suntem nevoiți să îi extragem. Dinții afectați de carii ce nu mai pot fi rezolvate trebuie îndepărtați pentru a nu cauza probleme mult mai grave. Iată câteva alte cauze:

Probleme la nivelul molarilor de minte

În categoria molarilor de minte sunt molarii de minte deja erupți în cavitatea orală și molarii de minte incluși sau semiincluși.

Faptul că structura molarilor de minte este deficitară în comparație cu alți dinți, iar poziționarea acestora face periajul lor dificil, aceștia se cariază mai repede. Un alt inconvenient este poziția de erupere a acestora, care, de cele mai multe ori diferă de linia normală a arcadei.

Molarii incluși sau semiincluși pot afecta dintele vecin sau chiar întreaga arcadă, făcând dinții frontali să se înghesuie, caz în care este necesară extracția lor.

Traumatisme

În cazul unor evenimente nefericite, în care dintele sau rădăcina acestuia a suferit o fractură verticală, singura soluție este extracția dentară și înlocuirea acestuia cu un implant dentar.

Infecție la nivelul rădăcinii dintelui

Netratată, caria dentară poate determina infectarea pulpei dentare –nervul dintelui. De cele mai multe ori aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentului de canal, dar dacă infecția nu poate fi combătută cu ajutorul antibioticelor și a tratamentului de canal, dintele va trebui extras pentru a împiedica pierderea osului din jurul dintelui.

Boala parodontală

Boala parodontală afectează țesutul de susținere a dintelui, având mobilitate. Osul din jurul dintelui se resoarbe, în timp duce la deplasarea severă a dintelui, făcând dintele irecuperabil, recurgându-se la extracția dintelui.

Înghesuirile dentare

Uneori medicii ortodonți sunt nevoiți să extragă dinți pentru a putea pregăti pacientul pentru tratamentul ortodontic. Scopul ortodonției este să alinieze corect dinții pe arcadă, lucru ce poate fi imposibil în cazul în care arcadele dentare sunt prea mici. Medicul dentist poate recurge la extracția unor dinți din cauza lipsei de spațiu pentru alinierea dinților existenți pe arcadă.

Extracțiile dentare se realizează sub anestezie, așa că sunt nedureroase. Nu aștepta ca problemele dentare să se agraveze. Apelează la un medic stomatolog periodic pentru a descoperi afecțiunile dentare din timp!

Leave a Comment