Instrumentarul rotativ – aliatul cel mai de preț al endodonției

27
oct.

Tehnologia a evoluat mult în ultimul timp, fără a ignora ramura medicală, implicit sfera stomatologiei. Acum câțiva ani în urmă, pentru realizarea unui tratament endodontic se foloseau doar instrumente manuale, care, chiar dacă în momentul de față nu le mai înțelegem, aveau o utilitate și o justificare concretă.

Pentru pacienții care merg la stomatolog pentru „a-și scoate un nerv”, lucrurile au evoluat semnificativ. Știm cu toții sau am auzit de la prieteni și apropiați cât de chinuitoare era acea procedură, astfel că ne ferim cât se poate de mult să ajungem pe scaunul stomatologului. Deoarece știința este într-o continuă dezvoltare, marele beneficiu al endodonției a adus în clinicile dentare și în viețile noastre o versiune mai bună, atât pentru pacient, cât și pentru medic: instrumentarul rotativ.

Cu toate acestea, instrumentarul manual a fost și este încă folosit în cabinetele cu o aparatură mai puțin performantă. Chiar dacă nu îi contestăm utilitatea, pentru ca pacientul să beneficieze de tratamente de cea mai bună calitate, recomandăm ca aceștia să opteze pentru un tratament cu instrumentar rotativ.

Mai departe o să înșiruim câteva din cele mai importante avantaje ale instrumentarului rotativ, întocmai pentru a sublinia beneficiile pe care tehnologia din prezent ni le poate oferi:

  • tratamentul cu ajutorul instrumentarului rotativ este mai rapid, astfel că pacientul nu va mai pierde mult timp în clinică. Totul se desfășoară mult mai repede;
  • acesta esta mult mai sigur, iar șansele unor posibile complicații sunt reduse;
  • oferă o experiență mai confortabilă pentru pacient și o procedură mai simplă pentru medic;
  • numărul de bacterii este redus semnificativ (canalele radiculare sunt curățate mai eficient);
  • substanțele pe care le folosește medicul în timpul manoperelor vor avea un efect sporit;
  • obturația de canal obținută în urma acestui tratament este mult superioară

Instrumentarul manual este un ajutor de nădejde pentru medicul dentist. Ceea ce dorim să subliniem este că tehnologia a avansat și ne permite să obținem mai mult timp pentru noi, acesta fiind unul dintre factorii cei mai importanți ai societății în care trăim.

În Clinicile Dentare Dr. Leahu pacientul beneficiază de cea mai bună tehnologie în tratamentele de endodonție. Cu ajutorul instrumentarului rotativ pacientului se va putea bucura de mai multă siguranță și un plus de confort.

Leave a Comment